Consortiu Proiect

CO - INFLPR

 

Institutul National de Fizica LAserilor, Plasmei si Radiatiei

P1 - INOE 2000

 

Institutul National pentru cercetare si dezvoltare in optoelectronica

P2 - WING

 

Wing Computer Group S.R.L

P3 - "Carol Davila" UMF

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila"

 

Hyper DOT

Sistem imagistic pentru diferentierea intre leziunile tumorale maligne si benigne bazat pe dualitatea dintre fluorescenta hiperspectrala si tomografia optica de difuzie

Contract : PN-II-PT-PCCA-2013-3-2098

Data de incepere: 15/10/2013

Data de incheiere : 30/12/2016

 

Despre INFLPR

 

Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei este un institut de cercetare de nivel national stabilit prin hotarare a Guvernului Romaniei in anul 1977 cu misiunea de a conduce cercetari fundamentale si aplicative la nivel national si international in domeniile fotonicii, plasmei si acceleratoarelor de electroni. Institutul a fost reorganizat in 1996 cand Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) a devenit filiala a INFLPR.

INFLPR se finanteaza pe baza de proiecte castigate in competitii nationale si internationale, finantate din fonduri publice si/sau fonduri private, in parteneriat cu alte institutii de cercetare sau intreprinderi publice sau private.

INFLPR reuneste 447 cercetatori ale caror preocupari acopera cercetari asupra laserelor de mare putere si a materialelor fotonice, nanomaterialelor si nanotehnologiilor, elaborarea de tehnologii informationale si dot-uri cuantice, tehnologii de acoperire in plasma si microtomografie de raze X, biofotonica si aplicatii medicale ale fotonicii. ISS are preocupari in domeniul astrofizicii, inginerie spatiala si gravitatie.

In acest moment INFLPR este membru in asociatia EURATOM, partener in Extreme Light Infrastructure (ELI), partener in LASERLAB Europe, ALICE, si conduce proiecte finantate de EU, NATO si alte organizatii nationale si internationale.

Webmaster: Mihai Patachia. Best viewed :1024x768